Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening

Nyheder - grundejerforening
Japansk pileurt (15. maj 2023)
Name: Billede2.png.
Name: Billede1.png.
Name: Billede3.png.
Smuk ser den ud, men japansk pileurt er invasiv og spreder sig hurtigt og voldsomt og du bør fjerne den – og det bliver er en hård og sej kamp!

Japan pileurt ( Reynoutria japonica ) er meget svær at bekæmpe på grund af dens omfattende rodnet og kraftige vækst. Noget af det bedste man kan gøre, er at forhindre den i at etablere bestande. Dette kan gøres ved, at nyetablerede planter rykkes op eller rodstikkes.

Den har desværre slået sig ned flere steder i vores område!

Fem metoder til at bekæmpe japansk pileurt

Sørg for at rykke planten op og få hele roden med. Blot en jordstængel på 1 cm eller et stykke bladstængel er nok til, at planten lynhurtigt formerer sig.

Slå planten. Det forhindrer den i at brede sig, men udrydder den ikke. Husk at rengøre klipperen, inden du kører videre på andre arealer, så der ikke spredes planterester med klipperen.

Plant skyggetræer fx rød-el. Skygge forringer plantens evne til at brede sig og kan i visse tilfælde stoppe, at den breder sig.

Giv planten Glyphosat. Du kan undgå at skade andre planter i området ved at slå Japansk Pileurt ned til 5 cm og sprøjte Glyphosat direkte ned i roden. Sprøjt igen året efter. Det er ikke tilladt at bruge pesticider på offentlige arealer.

Beskær planterne sent på foråret eller om sommeren og sprøjt derefter den opvækst, der dukker op. Det skal ske mindst 2 gange for at undgå ny vækst.
Husk og tjekke vandinstallationerne med jævne mellemrum.
Relevante links:
Grundejerforeningen: Øksenmøllevej 9, 8400 Ebeltoft | Cvr: 39242923